Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
2017.06.23. | Zoltán
A kosár jelenleg üres
Fürge ujjak: egészséges masszázsdömping

2009. június 25.

Hideg és meleg kövekkel, gyúró mozdulatokkal, vákuumos technikával vagy akár saját testével érheti el a masszőr, hogy a szervezet megújuljon.

Legyen szó a stressz levezetéséről, sportsérülésről, vagy akár narancsbőrről, időnként ne sajnáljuk magunktól a megoldást jelentő masszírozást!

Melyiket válasszam?
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egyáltalán nem könnyű eldönteni, melyik típus mellett döntsünk, ha egy jó masszázsra vágyunk. Kínálat akad bőven, de a minőség nem mindenhol garantált, ezért érdeklődjünk körbe, melyik masszőrt, vagy wellness központot ajánlják, dicsérik mások – akár egy internetes fórumon. Elvileg ma már képzettség kell a masszőr szakmához, de sajnos vannak, akik egy gyorstalpaló tanfolyam elvégzése után belevágnak. Pedig a szakértelem elengedhetetlen, mert egyetlen rossz mozdulattal, fogással sérüléseket okozhat a masszőr páciensének.

A masszázs természetes és az egyik legősibb módszer a betegségek megelőzésére és gyógyítására, nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem jótékony hatása van az idegrendszerre is. A svéd masszázst nagyjából mindenki ismeri, de számos más, speciális masszázsfajtával még csak most ismerkedünk. Pár éve a többség még azzal sem volt tisztában, hogy a wellness-hirdetésen ugyan mit keresnek a fekete és barna kövek a képen látható nő csupasz hátán, hiszen nem sokaknak volt szerencséjük kipróbálni a lávaköves masszázst. Itt az ideje összeállítani a masszázs-szótárat! Ennek alapján már egyszerűbb lesz választani: végiggondolod, elsősorban mit vársz a kezeléstől!

egy kényelmes masszázs ágy...Svédmasszázs
Az egyik legalapvetőbb módszer, amely gyúró, simító, rezegtető és dörzsölő mozdulatokat egyaránt tartalmaz. Általánosságban csökkenti a fájdalmat, regenerál, fokozza az éberséget, segít a rehabilitációban, mert gyorsítja a sérülések utáni felépülést. Azért is kedvelt, mert a hosszú, simogató, körkörös mozdulatokkal váltakozó gyúró fogásoknak köszönhetően a mélyizomzat is ellazul.

Thai masszázs
Ez a távolkeleti masszázs ősi módszer, amely jelentősen eltér az európaitól. Ez az úgynevezett szárazmasszázs, vagyis a masszőr nem használ olajat, krémet. Nem az izmokra, hanem az akupresszúrás pontokra koncentrál, ezek nyomásával hat. Szégyenlősebbek is elkezdhetik: a páciens közben masszázsruhát visel, ezen keresztül történik a kezelés. Az egész testen végigmegy a masszőr, sajátos koreográfiája van, a nagyjából két órás masszázs során minden testrész sorra kerül. Az is különleges, hogy a masszőr a kezén kívül a térdét, talpát is használja. A meditációs kezelésbe beépülnek a kínai reflextan és az ajurvéda elemei.

Lávaköves masszázs (La-Stone-masszázs)
Nyugtató, pihentető masszázs, kedvelői szerint álomszerű tudatállapotba ringatja az embert, így kiváló levezetője a stressznek. A mozdulatok ritmusa, és a masszázshoz használt kövek együttesen érik el a test egyedülálló ellazulását. A testre kb. 50 °C-ra felmelegített sima, kerekre csiszolt köveket, illetve jéghidegre hűtött márványkövet helyeznek, a hideg-meleg hatás biztosítja a stimulációt. A meleget tároló kövek segítik az izom- és ideggörcsök kilazítását, a méregtelenítést, a meleg behatol mélyen a bőr alá, majd ezt követi a hideg összehúzó hatása. A tulajdonképpeni masszázs, amelyet különböző nagyságú kövekkel végeznek, csak gondos előkészületek megtétele után kezdődhet.


kezes - lábasYumeiho-masszázs
Ez a Japánból származó, bonyolult rendszeren alapuló gyógymasszázs tartalmazza az akupresszúra, a nyomó-gyúró masszázs, és manuálterápia elemeit. 100 alapfogásból áll, melyek helyes és pontos elsajátítása éveket vesz igénybe, ezen kívül betegségtől függően még 2-300 különböző manuálterápiás elem áll rendelkezésre, melyeket összehangolva és egyénileg kell összeállítani a terápia során. Frissítő hatása mellett számos betegség kezelésére alkalmas.

Nyirokmasszázs (drénerezés)
A drénezésként is ismert nyirokmasszázs során simító, pumpáló mozdulatokkal érik el, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett víz eltávozzon, megszűnjenek a duzzanatok. Ezáltal élénkíti az immunrendszert, elősegíti a méregtelenítést, fokozza az anyagcserét. Nyugtató, lazító hatású.

Cellulitiszmasszázs (Narancsbőr-masszázs)árnyékos lugas
Csak masszázzsal lefogyni nem lehet, de megkönnyítheti a dolgunkat. A cellulitmasszázs egy vákuumos masszázs, amely serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal javul a salakanyag-eltávolítás, vagyis megelőzhető/javítható a narancsbőr. A cellulit a zsírsejtek megkeményedését, megduzzadását jelenti. Speciális krémeket is bevetnek, és kiegészítő kezelésként ultrahangos és interferenciaáramos kezelést alkalmaznak, azért, hogy tovább serkentsék a zsírok lebontását.


masszazs.lap.hu

Küldd el ismerősödnek »

Szólj hozzá Te is!