Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
2017.06.23. | Zoltán
A kosár jelenleg üres
Sarah Jessica Parker felbecsülhetetlen szerénysége

2008. június 11.

Nincs az a pénz, amiért a Szex és New York Carrie Bradshaw-ja beleegyezését adná meztelen jelentekhez. Hogy miért? Mert nem szereti, ahogy kinéz...

„Szerény ember vagyok. Nem vagyok igazán büszke a külsőmre. És nem tudnátok eleget fizetni azért, hogy valaki úgy tegyen, mintha én volnék egy meztelen jelenetben. Senki sem helyettesíthet — ez része a szerződésemnek.”

A sztár – aki divatikonná avanzsálódott a Carrie Bradshaw-ként, azért sem különösebben erőlteti meg magát, hogy formában maradjon. „Ez genetika”, nyilatkozta, „és ráadásul imádok enni. Szeretek főzni és jó éttermekbe menni. És a Hershey bárok az én bűnös élvezeteim.”


Képgalériánkért kattints ide»


Egy lány Ohioból

Sarah Jessica Parker 1965. március 25-én egy ohioi kisvárosban. A szülei elváltak, 3 édes- és négy mostohatestvére van. Már gyerekként énekelni és a balettozni tanult, szerepelt a Broadway szervezésben a „The Innocents”-ben, így különösen jól jött neki, hogy 11 éves korában New Jersey-be költözött a család, hogy a gyerekeknek kulturális neveléséhez megfelelő környezetet biztosítson. Mozis karrierje Steve Martin szeretőjének szerepével, az 1991-es L.A.Story-val indult. Fontosabb szerepek ez után következtek, Nicolas Cage oldalán az Első állomás Las Vegas-ban (1992) és az Ed Woodban (1994).


Valódi sztár a manhattani szingli újságíró, Carrie Bradshaw szerepében lett, a mára kultsorozattá vált Szex és New Yorkban. A sorozat az egyik első volt a szinglilét bemutatóinak sorában, és hihetetlen népszerűségre tett szert. A szerepért 2000-ben megkapta a Golden Globe legjobb színésznőnek járó díját, és több Emmyt is besöpört!

Mára 9 éve boldog házasságban él Matthew Broderickkel, és van egy kisfia is. Korábban Robert Downey Jr.-hoz fűzték gyengéd szálak (együtt is élt a pár), és John Kennedy Jr.-ral is randevúzott. Amikor nem a Szex és New York vezető színészeként és producereként tevékenykedik, Sarah a Hollywoodi Nők Politikai Bizottságának a tagjaként, valamint a UNICEF előadóművészeinek képviseletében operál.

A Szex és New York befejezése után mozifilmekben is láthattuk, de olyan kasszasikert, mint az egyébként a sorozat színvonalát meg sem közelítő Szex és New York mozifilm produkált, meg sem közelített.


A divatikon

Sarah Jessica Parker régi fotóit elnézve nem igazán volt az a divatmániás, igazán jó ízléssel megáldott nő. Ennek ellenére Carrie Bradshaw-ként így vált híressé – ez volt az egyik legfőbb jellegzetessége a sorozatban. A merész párosításokat, színeket, formákat persze nem a színésznő választotta magának, de a stylist olyan sikeresen működött vele együtt, hogy Sarah 2004-ben megnyerte az Amerikai Divattervezők Egyesülete által adott Fashion Icon Award-ot, így az év divatikonjává vált. Annyira rá is kattant a divatra, hogy először saját parfümjét alkotta meg, aztán saját divatmárkáját is, a Bittent, ahol elérhető áron kínál igazán stílusos ruhákat.


Upsz – egy ruha, sok sztáron

Hol máshol, mint éppen a Szex és New York mozifilm premierje utáni estén viselte Sarah Jessica Parker azt a Nina Ricci ruhát, amit a hírek szerint más még nem viselt. Kár, hogy előtte már Lindsay Lohan és Lauren Santo Domingo is megjelent egy-egy ugyanilyen költeményben. Ez még az egyébként igen türelmes színésznőnél is kiverte a biztosítékot, és a divatház viselkedésé „etikátlannak és kiábrándítónak” minősítette. „A vonzalmam a ruha iránt nem változott, de amit tettek, annyira szűklátókörű,” mondta Parker a New York Timesnak. „Egyszerűen etikátlan és kiábrándító, hogy engedték a ruhát ismét viselni.”

Küldd el ismerősödnek »

Kapcsolódó galéria!

Sarah Jessica Parker

Szólj hozzá Te is!