Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
2017.06.23. | Zoltán
A kosár jelenleg üres
Allergiatámadás!

2008. június 30.

Ma már minden nap hallhatod az éppen aktuális pollenjelentést, ami nem is csoda, hiszen szinte minden második honfitársunk szenved valamilyen allergiás kórban. Te úszd meg!

allergia szezonA nyár érkezése számodra a menedék keresésének az idejét jelenti? Ha te is azok közé tartozol, akinek szörcsög az orra, viszket a szeme, antihisztamint és orrspray-ket használsz, és lassan megtanulsz levegő nélkül is létezni. Hogy mi a megoldás? Természetesen oda kell figyelned a megfelelő kezelésre, hiszen az elhanyagolt esetek akár az asztmáig is fejlődhetnek. Hogy ezt elkerülhesd, keress fel allergológust, de mielőtt agresszív kezelésbe kezdenél, nem árt, ha alternatív gyógymódokat is kipróbálsz.

Immunterápia

Hogyan működik? Ez valójában nem alternatív módszer, allergológusok is használják. Az alapelve az, hogy néha a legjobb ellenszer éppen az, ami megbetegít. Ezek a kezelések leginkább szezonon kívül végezhetőek, és az intenzív kúra során szervezeted megtanulja, hogy ne adjon túlzott reakciót az adott anyagra.
Rx Kérd a kezelést allergológusodtól!

allergia szezonCsaláncsípés

Hogyan működik? A csalán hatóanyaga hisztamint ttermel, ami a testedben allergiás reakciót vált ki, így segít kialakítani egyfajta toleranciát. Egy portlandi egyetemi tanulmány szerint a páciensek 64 százalékánál a csalán csökkentette az allergiás tüneteket.
Rx 3-4 óránként két kapszulát kell szedni az allergia szezonban.Környékbeli méz

Hogyan működik? A méz pollent tartalmaz, így a fogyasztása segít a szervezeted az akklimatizálódását (a tolerancia szint növelését). Plusz, a méz, olyan enzimeket tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladást, és antibiotikus hatásuk segíti az immunrendszer erősítését.
Rx A teát édesítsd a helyben termesztett mézzel, vagy egyél mézes cukorkát.

Próbáld ki az akupunktúrát

Hogyan működik? A megfelelő helyre adott tűszúrások erősítik a szervezet immunrendszerét, állítja egy amerikai tanulmány. E szerint egy tucat fél órás akupunktúrás kezelés 60 százalékkal csökkentette az allergia okozta tüneteket a pácienseknél.
Rx Egy két kezelés hetente 6-8 héten át az allergia szezon alatt.

Homeopátia

Hogyan működik? A hasonlót hasonlóval elven működő szelíd gyógyászati módszer a szervezetet magát tanítja meg védekezni a túlzott immunreakciótól. A homeopátiás orvos tüneti és alkati szereket ad neked személyre szabottan, amelyek szedése akár teljesen meg is szüntetheti – nem csak a tüneteket, de magát az allergiát is.
Rx Keress egy neked szimpatikus homeopátiás orvost, és szedd az általa adott szereket.

online vásárlásLátogass el webshopunkba, ahol rengeteg kiváló allergia megelőző készítményt találsz >>

Küldd el ismerősödnek »

Szólj hozzá Te is!