Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
2017.06.23. | Zoltán
A kosár jelenleg üres
Az orgazmus a férfiaké?

2009. január 26.

A női orgazmust mind a nők, mind a férfiak körében egyfajta mítosz övezi, méghozzá nem mindig a heppiendes típus. Való igaz, nekünk, nőknek, kissé nehezebb a dolgunk az ágyban, ezért adunk néhány tippet, hogyan valósítsd meg magad az ágyban.

Happy end helyett The end

A női orgazmust mind a nők, mind a férfiak körében egyfajta mítosz övezi, méghozzá nem mindig a heppiendes típus. A szexuális csúcs elérése esetenként egyfajta himalájai expedícióra emlékeztethet, no nem a veszélyek, hanem a sikerek szempontjából, amely csak keveseknek adatik meg. Való igaz, nekünk, nőknek, kissé nehezebb a dolgunk e téren, mint a forró hancúrozások hímnemű tagjának. Ennek vannak biológiai okai is, de ha csak ezen múlna, nem lenne nő, aki ismerné a „kis halál” valóban megsemmisítő, ám semmi máshoz nem fogható élményét.

Ha egynek sikerül, mindenkinek sikerülhet

A biológiai törvényszerűség értelmében legalábbis igen. Akkor mégis miért olyan nehéz nekünk nőknek megélni a teljességet nyújtó szexualitást? Mondhatnánk, hogy a pasik hibája, nem figyelnek ránk eléggé: nem gondoskodnak a megfelelő hangulatról. Gyertyáról, halk zenéről, földre szórt rózsaszirmokról még csak nem is hallottak. Leoltják a nagylámpát, felkapcsolják a kicsit, és máris úgy érzik, náluk romantikusabb lovagot még a középkori föld se hordott a hátán. Ahogyan a rosszmájú mondás is tartja, a férfiak számára az előjáték az, ha lehúzzák a nadrágot, az utójáték meg, ha föl. A kettő közti idő pedig vajmi kevés arra, hogy észleljük, ha valami történt is mindeközben. Tényleg így van ez? Szerencsére nem.

„A csajnak sosem volt orgazmusa, amíg nem találkozott velem”

Akár hisszük, akár nem, a férfiakat igenis foglalkoztatja a női orgazmus kérdése. Ha másért nem, hát azért, mert köztudottan ritka kincs. Így ha sikerül előidéznie, máris a büszke, különleges hím pózában feszít. „A csajnak még sose volt orgazmusa, amíg nem találkozott velem” – biztos, hogy a pasik szívesen elmondanák ezt a mondatot, és biztos, hogy olykor akkor is elmondják, ha ez nem takarja a valóságot.
Leginkább azonban azért foglalkoznak a pasikat a csajcsúcs problémával, mert tartanak tőle. Aggódnak, hogy képesek-e olyan teljesítményt nyújtani, amellyel partnerük bizton repülhet a magaslatra, és aggódnak, hogy még ha hallják is a szárnyak csattogását, valamint az oromzat meghódítását jelző diadalkiáltást, az nem valós, csupán hölgyük tapintatos színjátéka (s valljuk be, a nők orgazmus-előadásbeli színészi hírneve nem alaptalan…).

Mégis mi a gond?

Szumma szummárum akarják, hogy nekünk is jó legyen, és tesznek is érte. Akkor mégis mi a gond? A válasz: mi. Mi, nők. Akik olyannyira szeretünk és gondoskodunk, hogy képesek vagyunk saját örömünket is háttérbe szorítani. Akik annyira meg akarunk felelni párunk szexuális istennő-képének, hogy szeretkezésünk olykor-olykor inkább él a külsőségeknek, mint a bensőséges szerelemnek.

Ha nekünk jó, az neki is jó

S hogy mi a megoldás? Az őszinteség. Felejtsük el, hogy mi lenne jó kedvesünknek. Az legyen az ő dolga. Mi foglalkozzunk a saját orgazmusunk előidézésével, ő pedig ha hiányol valamit, legyünk nyugodtak, kérni fogja. S higgyük el, ha nekünk jó, az neki is jó. Ha azt gondolod, ez egy önző álláspont, és ebből végképp nem sülhet ki semmi jó, tégy egy próbát! Az egyik nap szeretkezz úgy, ahogy szoktál, a párodra koncentrálva; a másik nap pedig kizárólag a saját vágyaid kielégítésére fókuszálva. Majd kérdezd meg a párod, tapasztalt-e különbséget „önző” és „önfeláldozó”szerelmeskedésed között. Legrosszabb esetben semmi változást nem vett észre, de meglehet, hogy hálás lesz az önmegvalósító törekvéseidért.

Tegyünk pontot az i-re

Ha mindennek ellenére nem sikerül eljutni a csúcsra, pironkodás nélkül kérjük meg párunkat, hogy vegye kézbe a dolgokat, és segítsen más úton pontot tenni az i-re. Azonkívül, hogy ettől magabiztosabban és nagyobb élményvárással mozgunk kettőnk szexuális világában, még azt az érzést is megadjuk párunknak, hogy képes bennünket kielégíteni. Biztossá tesszük abban, hogy sosem játsszuk meg magunkat, s ha egyszer azt mondjuk, sikerült, akkor annak valóban hihet. Sőt, olyan emlékekhez juttatjuk, amelyet lehet, hogy szívesebben vesz majd elő, mint a Playboy legújabb számát!

Küldd el ismerősödnek »

Szólj hozzá Te is!