Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
2017.05.29. | Magdolna
A kosár jelenleg üres

Nővagyok.hu - Jogi nyilatkozat

A nővagyok.hu portál az EnterUnió Kft. kizárólagos tulajdona.

A nővagyok.hu bármelyik oldalára való belépéssel elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója a rendszernek.

A nővagyok.hu oldalon található bármilyen tartalom a nővagyok.hu szerkesztőségének szellemi tulajdona, mely a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

A nővagyok.hu egyes részeit Ön kizárólag saját felhasználás céljából a merevlemezére mentheti, vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem válik jogosulttá a további használatra, terjesztésre, fénymásolásra, átvételre, adatbázisban történő tárolásra, letölthetővé tételre, továbbá a tartalom kereskedelmi forgalomba történő hozatalára. A nővagyok.hu oldalai teljes egészében, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak. Azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig a nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos! Tilos továbbá a szerkesztőség előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is. Ezen feltételek megsértése esetén a nővagyok.hu tulajdonosa a jogsértéssel való felhagyást, és keletkező kárának megtérítését követelheti.

A Portálon felhasznált hírek, cikkek és fotók szerzői jogvédelem alatt állnak, tehát tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni.

Nővagyok.hu - Felhasználási feltételek

Egy cikk hozzászólásai regisztráció nélkül olvashatók, de kommentálni azonban csak regisztrált felhasználóknak áll módjában. A regisztráció feltétele létező e-mail cím megadása, melyre a regisztráció után a belépést aktiváló válaszüzenetet küldjük.

1.  Felelősség
A cikkhozzászólásokban, a fórumokon, blogokon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban semmilyen ellenőrzést nem folytatunk, így a nővagyok.hu semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a fórumokon/blogokban, etc. elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.
A cikkekhez kapcsolódó hozzászólásokért, a fórumokon közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért a nővagyok.hu teljes felelősséget nem vállal, csak abban a mértékben, ahogy azt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási Kódexe előírja.

2.  Fórum felhasználási feltételek
A Fórumok használatának megkezdésével a Felhasználó elfogadja a jelen Szerződés feltételeit. Amennyiben az alábbi feltételeket nem fogadja el, a Felhasználó nem jogosult használni a Fórumokat. A nővagyok.hu jogosult a Szerződés egyoldalú módosítására azzal, hogy a módosításról rövid tájékoztatás formájában jelen oldalon tájékoztatja a Fórumok felhasználóit. A módosítást követően a Fórumok használata a Szerződés módosításának elfogadását jelenti.
A Fórum nyilvános, tehát bármely regisztrált felhasználó ingyenesen használhatja. A fórumtémákhoz hozzászólni és új témákat indítani csak regisztrált felhasználóinknak lehetséges.

3.  Szabályok
A felhasználó elfogadja, hogy bejegyzéseit csak felhasználói neve megjelenésével publikálhatja.
Hozzászólásában nem helyezhet el olyan információkat, melyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket. Nem írhat az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdító hozzászólást. Nem sérthet más felhasználó, vagy más ember személyiségi jogait.
•    Ne használjon más felhasználó vagy közéleti szereplő nevével egyező, illetve azzal könnyen összetéveszthető nicket (felhasználónevet). Az ilyen neveket a moderátorok törlik az adatbázisból. Mindenkinek lehetősége van a saját polgári nevén való regisztrálásra még akkor is, ha ezzel könnyen összetéveszthető valamely közszereplővel. Ezt a nicket mindaddig használhatja, amíg nem adja ki magát annak a közszereplőnek.
•    A hozzászólásban nem lehet nyereségorientált vállalkozást, terméket, szolgáltatást reklámozni, beleértve a nyereségérdekelt, bevételorientált weblapokat is. A nem nyereségérdekelt kezdeményezésekre ez nem vonatkozik.
•    Ne romboljon. A túl hosszú hozzászólás, egy hozzászólás többször való elküldése, a gyakori szövegismétlés törlést és/vagy tiltást von maga után.
•    Hozzászóláskor minden egyes leírt szó olyan, mintha az életben beszéd formájában hangozna el egy nagyobb társaságban, így erre fokozottan ügyelni kell.

4.  A konfliktusmentes cikkhozzászólás használata érdekében
•    A legfontosabb alapelv a vélemények különbözőségének tiszteletben tartása! Ne személyeskedjen és csak olyat írjon hozzászólásaiban, amit személyesen is felvállal! A személyeskedő hozzászólásokat töröljük.
•    Az oldalon - tekintettel arra, hogy különbözőek vagyunk sok féle nézettel - kerülendők a könnyen konfliktushoz vezető témák, mint pl. politika, rasszizmus, stb.
•    Csak egy regisztrált névről írjon! (egy ember - egy reg). Aki indokolatlanul egyszerre 2 (vagy több) reget használ és ezzel visszaél, azok klónneveit - a félreértések elkerülése végett - töröljük.
4. Ne „flood"-oljon, közlendőjét ne juttassa ismétlésekkel többször, ne árassza el ugyanazzal a mondandóval az oldalt és az ide látogatókat!
•    Nagybetűt - ha lehet - ne használjon komplett mondatok írására, mert azt a látszatot kelti mintha kiabálna, zavaró.
•    A konkrét személyek minősítésével kapcsolatos észrevételeidben kerülje az adott személyre vonatkozó nyílt kritikát, mivel nem szeretnénk olyan vitákba bonyolódni, amelyekhez az ilyen hozzászólások vezethetnek.
•    Azok a felhasználók, akik több alkalommal is személyeskedéssel sértenek másokat vagy több alkalommal is súlyosan megsértik a honlap működését meghatározó alapelveket, átmenetileg (1 hónap) vagy véglegesen is kitilthatók.
•    A moderálással kapcsolatos észrevételeidet - a személyeskedésre vonatkozó alapelvek betartása mellett – info@novagyok.hu e-mail címre külldött privát üzenetben  teheti meg. Az egyéb topicokban a moderálással kapcsolatos megjegyzéseket töröljük.

5.  Tartalmi felelősség
A felhasználó hozzászólása elküldésével az abban elhelyezett információk tekintetében lemond minden, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról. A közzétett szövegek és információk nyilvánossághoz közvetítési jogai a hozzászólás elküldése után a nővagyok.hu tulajdonába kerülnek. A közzétett bármilyen szöveges vagy egyéb információhordozókra az értesítés nélküli újraközlés jogát fenntartjuk. Újraközlésük bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában csak a nővagyok.hu engedélyével lehetséges. A felhasználó saját hozzászólását a továbbiakban továbbra is szabadon használhatja.

A nővagyok.hu technikai vagy egyéb okokból a cikkhozzászólás szolgáltatást vagy annak egy részét korlátozhatja vagy felfüggesztheti.

6.  Jelszó, biztonság
A felhasználóneve alatt keletkező valamennyi aktivitásért, kizárólag Ön  a felelős. Ezért kérjük, hogy jelszavát tartsa titokban, ne adja át másnak. Ne válasszon olyan jelszót, amit Önt ismerve könnyű kitalálni. Amennyiben tudomására jut, hogy adatait más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba moderátorunkkal a info@novagyok.hu e-mail címen.

7.  Moderálás
Alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, de a fórumokat/blogokat/videókat, és azok hozzászólásait morális, ízlésbeli és technikai korlátok közé szorítjuk. A nővagyok.hu az általa megbízott moderátorokra ruházza a jogot, hogy eltávolítsák azokat a hozzászólásokat, melyek sértik az itt olvasható szabályokat, megszegik a moderálási alapelveket, vagy törvénybe ütköznek. A moderátorok a szabályok súlyos vagy többszöri megszegése miatt a felhasználó regisztrációját megszüntethetik.

A moderátorok moderálási jogokkal és felelősséggel felruházott felhasználók. Csak nekik van joguk törölni hozzászólásokat és korlátozni, kitiltani felhasználókat úgy, hogy tevékenységüket a moderálási alapelvek alapján, annak szabály- és szokásrendszerét betartva végzik. Döntéseiket indokolhatják, és csupán oly mértékben avatkozhatnak bele a hozzászólás rendszerébe, hogy a kulturált kommunikációt segítsék.

A moderátorok előre lefektetett alapelvek alapján véleményezik és kezelik a felhasználók által felvitt tartalmakat. A moderátor dönti el, hogy mely tartalom, illetve annak mely részei szegik meg az alapelveket. A moderálásnak nem célja az éles viták megakadályozása, azok befolyásolása. A moderátor feladata, hogy a vita helyét ne vegye át az öncélú trágár szitkozódás, egymás vagy közéleti és közszereplők rágalmazása.

Kelt: Budapest, 2007.